Mr. Norm

Opdrachtgever: Hogeschool Utrecht
Opdracht: Bedenk een concept voor een magazine. Er worden drie edities van gemaakt en deze moeten geheel vormgegeven worden door een samengestelde redactie. Het magazine verschijnt zowel in papiervorm als digitaal. Je bent vrij in het kiezen van een thema maar vermijd liever platgetreden thema’s als voetbal en damesmode. Denk aan thema’s als gezondheid, duurzaamheid, technologie, film, design en actualiteit. Bedenk wel dat je thema voldoende op TV en andere media aan bod moet komen.

Concept: Mr. Norm

In samenwerking met een negenkoppige redactie heb ik in twee maanden drie uitgaves van een magazine uitgebracht met als thema: ‘het vrije leven’.
We hebben het magazine de naam ‘Mr. Norm’ gegeven.
Het onderwerp is erg breed in te vullen, je kunt hierbij denken aan eigen community’s, mensen die zelfvoorzienend leven of iets speciaals hebben met vrijheid (in de breedste zin van het woord). Maar ook de mensen die juist in kleine dingen met dit onderwerp bezig zijn komen aan het woord. Denk aan een moestuintje op je balkon, leven zonder bepaalde producten, dingen aanpakken op een manier die niet voor iedereen ‘algemeen geaccepteerd’ of vanzelfsprekend zijn. Net even anders zijn dan anders, mensen die buiten de ‘norm’ leven. 

In Editie 1 heb ik tekst gedaan, in Editie 2 heb ik beeld gedaan en in Editie 3 heb ik vormgeving gedaan.

[ Editie 1 ]           [ Editie 2 ]          [ Editie 3 ]

Voor het magazine hebben we de prijs Best Concept EN Best Design gewonnen!