Merkconcept Check-in PR

Opdrachtgever: Peter de Jonge – managing director Check-in PR (PR/ Communicatie bureau)
Opdracht:  Voor mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Communication and Multimedia Design mocht ik aan het werk bij Check-in PR. Tijdens dit project heb ik een concept bedacht waarmee Check-in PR zijn partners en andere relaties nog beter van dienst kan zijn. Daarnaast heb ik gekeken hoe we, in deze gekke tijd met het COVID-19 virus, elkaar kunnen blijven inspireren. Het was een leuke en leerzame ervaring om voor de belevingsbranche waarin Check-in PR werkzaam is, een project compleet en wel uit te werken. 

Hoe kan Check-in PR met een onderscheidend merkconcept de band met huidige klanten versterken en potentiële klanten aantrekken?

Ben je benieuwd naar de gehele opdracht, het verloop hier van en de onderbouwing van mijn keuzes? Kijk dan [ hier ] voor het gehele verslag hier over. Kijk [ hier ] voor het document waarin alle uitingen samengevoegd zijn.


Conceptvoorstel

Icons evenementen

Voor de evenementen zijn er vier icons ontworpen. Hiermee worden de thema’s inzichtelijk en krijgen de verschillende evenementen een herkenbaar eigen gezicht.

Uitnodiging

Om de doelgroep uit te nodigen voor een event is er een aantrekkelijk ontwerp gemaakt voor de uitnodiging.


Style Guide

Om het nieuwe Brand Design goed door te voeren is een consistente stijl essentieel. Hiervoor is er een styleguide gemaakt, zodat duidelijk is hoe het nieuwe Brand Design toegepast kan worden op toekomstige merkuitingen.

[ Style Guide ]

Teaser Video

Om de evenementen en daarbij horende visuele identiteit onder de aandacht te brengen zal er een teaser video worden ingezet. De teaser video laat een glimp zien van de evenementen waardoor de doelgroep nieuwsgierig wordt naar meer.