De avonturen van Lexie
Opdrachtgever: Hogeschool Utrecht
Opdracht: Ontwikkel een (high fidelity) prototype. Dit mag een bordspel zijn omgezet naar een handig systeem voor op de iPad of een zelf bedachte educatieve applicatie voor kinderen aan de basisschool. De applicatie wordt op drie verschillende punten ontwikkeld, conceptueel, visueel en technical. Het concept is het verhaal bedenken, wat gaat er gebeuren en waarom? Wat zit erin voor de doelgroep? Visueel moet het er goed uit zien, het visuele aspect is echt de eyecatcher die op de doelgroep aan moet sluiten. Technical is het werkend maken van het prototype, het samensmelten van het concept met de visuals. Drie duidelijke taken die onder te verdelen zijn binnen de leden van de groep, dit hebben wij als volgt ingedeeld:
Yvonne van de Glind – Content Designer
Jade Hoogerwerf – Visual Designer
Roxanne de Leeuw – Visual/Technical Designer
Concept: De avonturen van Lexie
‘De avonturen van Lexie’ is een applicatie voor kinderen in groep 3 die moeite hebben met leren lezen. Dit door middel van een wereld waar zij spelenderwijs oefenen met de woorden die ze tijdens het avi-lezen tegenkomen.
Een hond genaamd Lexie is zijn letters kwijt geraakt door een aardbeving. Hij vraagt de speler om hulp bij het terugvinden van zijn letters. Door het spel komt het hondje pratende letters tegen of een obstakel als een omgevallen boom, de boom kan door middel van een minigame weer rechtop gezet worden, als dat gelukt is verdient de speler een letter. De letters neemt hij mee in het karretje wat hij achter zich aan trekt. Aan het eind van ieder level vormen de verzamelde letters een woord wat de speler zelf moet maken. De woorden die gemaakt moeten worden komen overeen met het thema van een boek uit het avi-lezen. Bij alle opdrachten die gedaan worden kan de speler een hint krijgen.
In het projectplan staat alles beschreven hoe wij tot dit concept zijn gekomen en hoe wij dit uitgewerkt hebben. Hierin kun je ook de gemaakte flowchart en wireframes van de applicatie bekijken.