Bakkerij en IJsmuseum

Opdrachtgever: Hogeschool Utrecht
Opdracht: Bedenk voor een klein museum een campagne waarmee je tieners het museum in krijgt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tieners musea ‘misschien wel leuk’ vinden als ze ‘maar niet zo saai waren’. Het concept moet niet alleen buiten het museum plaatsvinden maar ook een vervolg hebben in het museum zelf: bedenk iets dat ze naar binnen krijgt en dat ze vervolgens ook binnen houdt.

Concept: Maak je eigen smaak ijs en win!

Het doel van de campagne is om de doelgroep, jongeren van 12 jaar tot 16 jaar uit de omgeving, te interesseren voor het museum. Hiernaast willen wij met de campagne bereiken dat de doelgroep een hogere waardering voor het museum krijgt en zelfstandig het museum zal bezoeken.

De campagne in grote lijnen
Bij de promotiecampagne zal het gaan om het maken van je eigen smaak voor een ijsje. De meest originele, lekkerste en leukste smaak wordt uitgekozen en gemaakt. 

De ideeën kunnen alleen worden ingeleverd in het museum zelf. In het museum krijgen ze informatie over het maken van het ijsje, daarna mogen ze pas deelnemen (wat vermeld staat in de spelregels). In het museum kun je leren hoe je zelf ijs maakt en worden er ijshoorntjes gemaakt. Hierna kunnen ze hun idee opschrijven en inleveren om mee te doen aan de wedstrijd. Om te winnen moeten er zo veel mogelijk stemmen worden verzameld die via een website gewonnen kunnen worden. Uiteindelijk zal de ijssmaak van de winnaar gemaakt worden en verkocht worden in het museum. 

[ Draaiboek campagne ]